Spicy græskarsuppe med råmarineret fennikel
- 4 Personer
Spicy græskarsuppe
1 | løg |
2 fed | hvidløg |
1 cm | ingefær |
1 spsk. | neutral olie evt. olivenolie |
1 spsk. | karry |
1 | fennikel |
1 l. | grøntsagsbouillon |
1 | hokkaido græskar Gerne stort |
4 spsk. | creme fraiche |
- | salt |
- | peber |
lidt | citronsaft eller hvidvinseddikke |
Topping
1 | fennikel |
1 | appelsin |
- | salt |
- | peber |
1 håndfuld | ristede græskarkerner |
lidt | olivenolie |
Sådan gør du
-
1Hak løg og hvidløg fint, og riv ingefæren.
-
2Varm olien i en gryde, og steg løg, hvidløg og ingefær sammen med karry over middel varme, til løgene er klare og let møre.
-
3Fjern kerner og evt. skræl fra hokkaido græskaret, og skær græskarkødet i grove stykker.
-
4Skær fennikel i grove stykker, og lad det stege med i yderligere et par minutter. Tilsæt græskarstykkerne, og hæld bouillon over.
-
5Lad suppen simre over middel til høj varme i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
-
6Tag lidt af væsken fra, og blend suppen. Juster konsistensen med det væske, du tog fra. Smag suppen til med creme fraiche, salt, peber og citronsaft eller hvidvinseddike.
-
7Skær den anden fennikel i meget tynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Vend fennikel med saften af appelsinen, lidt salt og peber.
-
8Server suppen varm, og top med råmarineret fennikel, ristede græskarkerner og lidt olie.