Denne skønne og meget kendte, italienske dessert laves vanligvis med piskefløde. Her har vi erstattet lidt af fløden med kærnemælk, som giver panna cotta'en en fin og frisk smag.
4 Personer
Panna cotta
2.5 dl
piskefløde
50 g
rørsukker
1
vaniljestang kornene
3 blade
husblas
2.5 dl
Kærnemælk
200 g
bær blåbær, jordbær eller hindbær
Rugbrødsknas
100 g
revet fuldkornsrugbrød
35 g
mandler snittede
2 spsk.
muscovadosukker
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kom fløde, rørsukker og vanilje i en gryde, varm til kogepunktet, og lad det simre under omrøring i 5 minutter.
2
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Knug den af, og opløs den i den varme flødeblanding.
3
Pisk, til husblassen er opløst, sigt blandingen, rør kærnemælk i, og fordel i 4 forme, der sættes koldt i mindst 4-5 timer.
4
Lav i mellemtiden rugbrødsknas.
5
Rist rugbrødet under omrøring i en tør pande, til væden fra brødet er fordampet, og det begynder at blive sprødt.
6
Tilsæt mandlerne, og rist videre, til rugbrødskrummer og mandler er sprøde.
7
Flyt panden fra varmen, rør sukkeret i, og lad det smelte.
8
Afkøl knaset – det kan laves i forvejen.
9
Før servering, vend panna cottaen ud af formene, og server med bær og rugbrødsknas.