Risotto med mandler og blomkål
- 3 Personer
Ingredienser
100 g | smuttede mandler |
- | lidt olivenolie |
- | salt |
- | løg |
2 fed | fed hvidløg |
- | lidt olivenolie |
- | lidt smør |
200 g | risottoris |
1 dl. | hvidvin |
7 dl. | hønse- eller grøntsagsbouillon |
0.5 | blomkål i buketter |
1 spsk. | smør |
75 g | parmesan, revet |
- | Lidt peber og salt |
Sådan gør du
-
1Rist mandlerne i lidt olivenolie på en varm pande, til de er gyldne, ca. 5 minutter. Krydr med salt. Tag dem af panden.
-
2Hak løg og hvidløg.
-
3Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør. Kom risen ved, og lad det hele stege lidt uden at tage farve. Kom hvidvin på, og lad det reducere næsten væk. Tilsæt vand eller bouillon lidt ad gangen, til risene er næsten møre. Tilsæt blomkål, og lad den dampe med i risene i 4-5 minutter. Vend smør og parmesan i, og smag til med salt og peber.
-
4Servér straks – gerne med salat til.