Sød kartoffelkage med æble
BAGVæRK

Sød kartoffelkage med æble

Spar på sukkeret og få en dejlig svampet og saftig kage ved at tilsætte sød kartoffel i dejen. Sæt resten af kagen på køl, så holder den sig længere.
  • 8 Personer

Ingredienser

1.5 dl. kokosmel
50 g smør
3 stk. æg evt. kun 2 hvis de er store
90 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
150 g hvedemel
1.5 tsk. bagepulve
1 dl. mælk
0.5 stk. Citron (økologisk) Du skal bruge skallen af citronen.
1 spsk. citronsaft
300 g søde kartofler Kogte eller bagte
2 stk. æbler

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader. Smør formen, og drys med 1 deciliter kokos.  
  2. 2
    Smelt de 50 gram smør.  
  3. 3
    Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen.   
  4. 4
    Rør derefter mel og bagepulver sammen, og kom det i æggeblandingen.   
  5. 5
    Tilsæt mælk, smør og begge slags citron under omrøring. Vend til sidst mosede kartofler heri.  
  6. 6
    Skær æbler i både, og stik dem ned i dejen. Drys med kokos.  
  7. 7
    Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter. Men hold øje efter 25 minutter.  
  8. 8
    Server kagen lun eller kold. Vores kage holdt sig saftig og god i 5 dage.