Madbrød med havsalt
- 4 Personer
Ingredienser
1 | portion grunddej |
0.5 dl. | oliven olie |
1 håndfuld | friske urter, fx timian, rosmarin |
2 tsk. | flagesalt |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 225/210C varmluft.
-
2Smør en mellemstor bradepande/springform med 2 spsk. olivenolie, og vend dejen ud heri. Tryk dejen let ned, og dryp resten af olivenolien udover.
-
3Drys med urter og salt, og tryk det let ned i dejen.
-
4Lad brødet efterhæve i ca. 15-20 min.
-
5Bag brødet i ca. 35 min., til det er gyldent og fast.
Tip!
Grunddej: 1 l vand (stuetemperatur) 3 g gær 1,1 kg hvedemel 200 g fuldkornsmel, fx ølandshvede eller rug 25 g salt 1. Hæld vandet i en røreskål og smuldr gæren i. Rør, til gæren er opløst. 2. Tilsæt halvdelen af melet, og lad dejen hvile cirka 15 min. 3. Rør resten af melet i sammen med salt, og ælt dejen i cirka 10 min enten med en ske eller på en røremaskine. 4. Kom dejen i beholder med låg smurt med olie. Læg låg på, og sæt den i køleskab i mindst 12 timer. Husk der skal være plads til, at dejen kan hæve. 5. Tag den mængde dej ud, som du skal bruge, og lad den stå på køkkenbordet i cirka 1 time. Resten af dejen holder sig op til 5 dage i køleskab.