Rustik minestrone

En klassisk italiensk grøntsagssuppe. Der er nærmest ingen regler, og den kan laves med lige de grøntsager, der nu gemmer sig i grøntsagsskuffen. Vent gerne med at tilsætte grønne og lette grøntsager som f.eks. spinat og asparges til sidst, så de ikke bliver udkogte og kedelige i farven. 

Hovedret til 4 personer

Du skal bruge:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 1-2 fed hvidløg, hakket
  • 3 stængler bladselleri, hakket
  • 3 gulerødder, i små tern
  • 1 fennikel, i små tern
  • 2 dl hvidvin
  • ½ l mosede tomater (passata)
  • Ca. ½ l grøntsagsbouillon
  • 1 laurbærblad
  • 100 g tør pasta
  • 1 dåse Borlotti-bønner, drænede (240 g)
  • Sukker, efter smag
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • Friskhakket basilikum
  • Hakket top af fenniklen 
  • Revet parmesan eller anden tør ost 
  • Godt brød 
  • Olivenolie til dryp

Sådan gør du

  1. Varm olien i en suppegryde over middelhøj varme. Steg løg, hvidløg og bladselleri i 3-4 min., til de er møre og klare. Tilsæt halvdelen af gulerødder sammen med fennikel og hvidvin.
  2. Lad hvidvinen koge næsten væk under omrøring. Tilsæt mosede tomater, grøntsagsbouillon, laurbærblad og lidt salt. Læg låg på gryden, og lad den simre over svag varme i ca. 30 min.
  3. Tilsæt pasta og evt. lidt ekstra bouillon, hvis suppen er tyk (pastaen suger også væde fra suppen). Læg låg på, og lad den simre 8-10 min. Rør i gryden et par gange undervejs, så pastaen ikke sætter sig fast på bunden.
  4. Kom til slut bønner og resten af gulerødderne i, og lad simre 2-3 min.
  5. Smag suppen til med salt, peber og evt. et nip sukker, hvis smagen er for syrlig.
  6. Server suppen rygende varm, sammen med hakkede urter (og toppen fra fennikel), revet ost, lidt oliven olie og godt brød.

 

TIP:

Tilsæt lidt god bacon i tern i trin 1 – det giver ekstra smag og fyld i suppen.

Brug f.eks. hvide bønner, kikærter eller belugalinser i stedet for borlottibønner.

Læs mere om