Stegt fisk med smørsovs
Hovedret til 4 personer
Du skal bruge:
- 600 g filet af hvid fisk, f.eks. torsk, uden skind
- 50 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 2-3 spsk. Neutral olie (lidt mindre, hvis du bruger en ’non-stick’ pande)
- 50 g smør
- 2 spsk. kapers
- 1 økologisk citron (revet skal + saft)
- Frisk dild, til servering
Tilbehør:
- Nye kartofler
- Dampede asparges
- Cremefraiche rørt med lidt sennep
Sådan gør du
- Tjek fileten for ben, og fjern dem. Skær fileten i portionsstørrelser, 4-8 stykker alt efter størrelsen på fileten.
- Bland hvedemel, salt og peber i en dyb tallerken. Vend fisken i mel, så den får et tyndt lag på alle sider.
- Varm olien på en pande over midde-høj varme. Steg fiskestykkerne over høj varme i 2 min., til de er gyldne, vend dem, og tilsæt smørret. Steg yderligere 1-2 min., til fisken er let fast. Tag fisken af panden, og kom så kapers og citronskal på. Lad det stege i 1-2 min., til smørret er gyldent. Sluk for panden, og tilsæt citronsaft, under omrøring.
- Hæld det brune smør med citron og kapers over fisken, og server straks.
TIP: Prøv andre smagsgivere i stedet for kapers, f.eks. grov sennep, bacon eller hakkede ansjoser. Alternativt kan smørret laves med citron alene.
TIP: Prøv andre typer hvid fisk, f.eks. lange, kuller, sej eller multe.