Stegt fisk med smørsovs

Stegning er den nemmeste og hurtigste tilberedning af fisk. Det giver fisken en lækker og fyldig smag, specielt når den som her serveres med lidt brunt smør og ekstra smagsgivere, kapers og citron. Prøv dig frem med alt fra krydderurter til hvidvin.

Hovedret til 4 personer

Du skal bruge:

 

  • 600 g filet af hvid fisk, f.eks. torsk, uden skind
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 2-3 spsk. Neutral olie (lidt mindre, hvis du bruger en ’non-stick’ pande)
  • 50 g smør
  • 2 spsk. kapers
  • 1 økologisk citron (revet skal + saft)
  • Frisk dild, til servering

 

Tilbehør:

 

  • Nye kartofler
  • Dampede asparges
  • Cremefraiche rørt med lidt sennep

 

Sådan gør du

 

  1. Tjek fileten for ben, og fjern dem. Skær fileten i portionsstørrelser, 4-8 stykker alt efter størrelsen på fileten.
  2. Bland hvedemel, salt og peber i en dyb tallerken. Vend fisken i mel, så den får et tyndt lag på alle sider.
  3. Varm olien på en pande over midde-høj varme. Steg fiskestykkerne over høj varme i 2 min., til de er gyldne, vend dem, og tilsæt smørret. Steg yderligere 1-2 min., til fisken er let fast. Tag fisken af panden, og kom så kapers og citronskal på. Lad det stege i 1-2 min., til smørret er gyldent. Sluk for panden, og tilsæt citronsaft, under omrøring.
  4. Hæld det brune smør med citron og kapers over fisken, og server straks.

 

TIP: Prøv andre smagsgivere i stedet for kapers, f.eks. grov sennep, bacon eller hakkede ansjoser. Alternativt kan smørret laves med citron alene.

TIP: Prøv andre typer hvid fisk, f.eks. lange, kuller, sej eller multe.

Læs mere om