»Festmåltider er ofte kød med kød på«
Suleman Naim, 17 år, Høje Gladsaxe, gymnasieelev. Har været fleksitar i 1,5 år.
»Jeg begyndte at spise vegetarisk, da jeg gik på efterskole, fordi kødet ikke var halal. Efter et par uger syntes jeg, at vegetarmaden var fantastisk. Der var omkring 5 faste vegetarer ud af 100 elever, da vi startede, mange prøvede det i en periode, og det endte med, at der var 30-35 vegetarer. Nu er jeg kommet hjem, og nu får jeg noget kød, men mange af vores hverdagsretter er vegetariske. Men når det er et festmåltid, så er det bare kød med kød på. Her hvor jeg bor i Høje Gladsaxe, er der ikke mange vegetarer. Her har man langt større problemer end at tænke på, hvad man spiser eller ikke spiser. Og det har jeg fuld forståelse for. Mange kommer med den kulturbaggrund, at kød er dyrt og ikke noget, man spiser så meget af. Men når man er kommet herop, og der er kød i lange baner, så bliver man overglad. Men mange får hjerte-kar-sygdomme, for højt kolesteroltal og diabetes. Så selvfølgelig ville det hjælpe at se mere på vores kost, og hvordan vi tilbereder den. Det er en helt anden kulturkamp, som jeg har prøvet at arbejde med, men det tager tid.«