Udnyt grøntsagerne i køleskabet til lækre retter med denne smarte app

Du vil gerne undgå at handle mere end højst nødvendigt. Det betyder, at du skal finde på noget at bruge de sidste par grøntsager i køleskabet til. Appen Plant Jammer kan hjælpe dig på vej.

Plant Jammer kan hjælpe dig med at sammensætte resterne i køleskabet til lækre retter. 

Få hjælp med grøntsagsresterne

Plant Jammer er sådan set ikke en ny opfindelse, men her under coronakrisen har ejeren valgt at åbne for alt indholdet, så du kan surfe rundt blandt 1 million opskrifter. Det lyder ganske uoverskueligt, men det er faktisk ret nemt:

Du taster først dine grøntsager ind. Dernæst vælger du mellem en række forskellige smagsgivere i et gastrohjul (for eksempel skal du vælge hvilken olie, du gerne vil bruge og hvilken form for syre, sødme og umami, du vil bruge i retten). Og så står du til sidst med et bud på en ret, der passer dig, og som er baseret på de rester fra dit køleskab, du gerne vil have brugt. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Flere gode apps, der kan afhjælpe madspild

For Resten: Forbrugerrådet Tænks anti-madspilds-app, der hjælper med opskrifter baseret på enkelte ingredienser. Både vegetarisk og med kød. 

Too Good To Go: Afhjælper madspild i detailhandlen og blandt restauranter ved at sælge rester billigt.
 
Holdbarhed: Kan hjælpe dig med at bruge de råvarer, der har kortest holdbarhed, først. 

Kunstig intelligens og gastronomi

Det er kunstig intelligens og gastronomisk viden, der i samspil kreerer opskrifter ud fra dine rester. Der er med andre ord taget højde for, hvilke ingredienser der passer sammen, og hvilke der ikke gør. 

Appen indeholder foruden 1 million forskellige opskrifter også en madplansfane og en indkøbsseddel, som måske kan gøre de kommende ugers lock down en smule nemmere for dig. I hvert fald når det kommer til madlavningen. 

Alle opskrifterne i appen er vegetariske, men det betyder jo ikke, at kød er bandlyst som tilbehør. 

Læs mere om