Sushiskolen - Sådan laver du sushiris
Du skal bruge:
- 300 gram sushiris
- 330 ml koldt vand
- 4 spsk japansk rideddike
- 2 spsk. sukker
- ½ tsk salt
Sådan gør du:
Riseddike:
- Opvarm eddike, salt og sukker i en gryde. Det må ikke koge.
- Rør rundt indtil sukker og salt er opløst. Afkøl herefter blandingen.
Sushiris:
- Kom risen i en skål, fyld den med koldt vand, vask risen blidt og kasser vandet, når det er mælkehvidt. Gentag indtil vandet er klart.
- Dæk risene med koldt vand og lade det stå i 30 minutter
- Hæld risene i en tykbundet gryde, og dæk med et tætsiddende låg (vigtigt!). Bring den i kog over middel varme.
- Lyt til hvornår vandet koger, løft aldrig låget. Lad vandet koge i 5 minutter. (skru eventuelt lidt ned, hvis det går for vildt for sig).
- Skru ned på laveste blus og lad det simre i 10 minutter.
- Tag gryden af varmen og lad den stå i 10 minutter (løft ikke låget).
- Løft låget og overfør dine ris til et fad.
- Fordél riseddiken over risene.
- Brug en skærende bevægelse med en pallet, så risen bliver fordelt jævnt på fladen.
- Efter 10-15 minutter vender du risen, så den anden side også damper af.
- Efter 10 minutter flytter du risen til en skål og dækker den med et rent, fugtigt klæde.