Skal gær ud af køleskab dagen før?
Vi er nogle stykker, der har snakket om gær. Jeg mener, at man skal tage det direkte fra køleskabet, mens en anden mener, at man godt kan tage det ud dagen før, det skal bruges, så det har stuetemperatur. Hvad mener I, er mest rigtigt?
Jette Møller Andersen
Svar fra Mia Kristensen
Frisk bagegær skal som udgangspunkt opbevares på køl ved 5 C. Det giver den længste holdbarhed og bedste hæveevne, da det holder gærcellerne levende, men i dvale, i hele holdbarhedsperioden. Når det er sagt, er det ofte en fordel, at alle ingredienser har stuetemperatur inden anvendelse. En lille pakke gær behøver blot ½-1 time på køkkenbordet, længere tid behøves ikke. Det er langt vigtigere, at væsken, som gæren skal opløses i, har den rette temperatur.
Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Københavns Professionshøjskole. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.