Er tørgær lige så godt som anden gær?

Har tørgær samme egenskab som almindelig gær?
?

Jeg bruger tørgær til langtids-hævning af brød. Har tørgær samme egenskab som almindelig gær?

Lene Gisselmann, Malling

Svar fra Winnie From Thesbøl

Tørgær og almindelig gær, der også kaldes pressegær, anvendes ikke på samme måde. Pressegæren udrøres i kold eller lun væske, hvorefter resten af ingredienserne tilsættes. Tørgær drysses i melet, herefter blandes de øvrige ingredienser i dejen, og væsken skal være lun. Dejen kræver længere tids bearbejdning og som regel også længere hævetid. De slumrende gærceller skal nemlig vækkes. Hvis blot man starter ud med lunken væske, så gæren er vækket, kan tørgær godt erstatte pressegær i de fleste bageopskrifter.

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Læs mere om