Sådan undgår du elektrisk vinterhår

Når luften er kold, bliver håret elektrisk, og så kan det være svært at styre. Her kan du læse, hvad du kan gøre for at tæmme manken.
Kvinde med stort, rodet hår

Elektrisk hår er svært at komme helt til livs, men der er dog råd at få.

Derfor får du elektrisk hår

Lav temperatur giver lav luftfugtighed, som igen tørrer dit hår ud. Når håret er tørt, bliver det lettere statisk elektrisk, og så begynder håret at filtre og fylde.

Huer og tøj af kunststof, som kommer i kontakt med håret, er også med til at skabe elektricitet, som får håret til at stå.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan kan du undgå elektrisk hår

Der er midler, du kan tage i brug for at undgå det ustyrlige hår. Faglærer på frisøruddannelsen i Herning Kristina Roest Brogaard anbefaler, at man plejer sit hår, når man har vasket det.

"Det er ikke kun i vinterhalvåret, håret bliver statisk. Når man bruger shampoo, åbner man skællaget i håret, så man kan vaske skidt og snavs ud. Det gør håret mere porøst og tørt, og så bliver det lettere elektrisk. Brug derfor et produkt, som stiver håret af, eller som tilfører fugt - for eksempel balsam eller en hårkur, som lukker skællaget igen."

Hvis du forhindrer dit hår i at gnide op ad kunststoffer, mindsker du også dannelsen af statisk elektricitet. Eventuelt kan du bruge skyllemiddel, når du vasker. Så indeholder tøjet en smule 'tøjbalsam', som holder tøjet blødt og den statiske elektricitet fra døren - eller håret, om man vil.

Læs mere om