5 ting der ødelægger dit hår

Du kan passe mere eller mindre godt på dit hår. Hvis du slider meget på håret, risikerer du, at det bliver tørt eller knækker. Helle Christensen, der er faglærer på frisøruddannelsen, og Samvirke fortæller her om fem ting, hvor du udsætter dit hår for skade.

Sommer og saltvand

En tur ved stranden om sommeren slider meget på håret. Både solen og saltvandet får håret til at miste sin naturlige fugtighed, og du bør derfor passe på - eller give håret behandlinger med hårkur, hvis du er meget under solen eller på stranden om sommeren.

Krøllejern

En gammeldags krøllejern bruger varme til at lave krøllerne i dit hår. Krøller du kun håret af og til, gør det ikke så meget - men krøller du håret med krøllejern hver dag, slider du meget på håret.

Hårfarvning

Hårfarvning er en af de store synder. Især hvis du farver hår igen og igen. Hårfarve ændrer på hårets naturlige struktur og gør håret tørt.

Glattejern

Mange unge piger bruger glattejern, men bruger man glattejern hver dag for at rette håret ud, gør man håret stift og trist. Varmen ødelægger håret på samme måde som et krøllejern.

Hårtørrer

Føntørring er ikke det værste for håret - men daglig "opvarmning" af håret ødelægger hårets fugtighed. Håret kommer hurtigere til at se slidt ud og være slidt. Og slidt hår knækker nemt.

Læs mere om