Sådan undgår du at nyse i utide

Stop nyset, hvis det kommer på et upassende tidspunkt. Det er enkelt og usynligt.

Du kan stadig nå at stoppe næseeksplosionen, når den kildrende nysefornemmelse melder sig

Du er til jobsamtale, i biografen, på date, til stor middag eller holder et spædbarn i armene, og du vil simpelthen ikke nyse lige nu. Prøv om en af de følgende metoder virker på dig, så du afbryder nyset eller rettere udsætter det. Nysetrangen vender nemlig næsten altid tilbage. Nys skal der til for at rense næsen og slimhinderne for væske, slim, døde celler, vira, bakterier eller svampesporer, og en ny nyserefleks vil melde sig før eller senere.

Se 7 nysende mennesker fanget i netop det splitsekund, hvor snot og mundvand står i alle retninger.

  1. Læg en finger på tværs over det øverste af næseryggen og klem næsebenet ind mod ansigtet. Du forhindrer næsebenet i at vibrere og holder nyset nede. Du kan også klemme med to fingre om næseryggen.
  2. Kom nyset i forkøbet og puds næsen i et lommetørklæde, når du mærker de første tegn på nysetrang. Så har næsen og slimhinderne ikke akut brug for at blive renset med et nys.
  3. Pres så hårdt du kan med tungen bag de to fortænder. Presset skal ligge lige over fortænderne, hvor gummen og ganen mødes. Stop, når du mærker nysetrangen forsvinde igen.
  4. Kild ganen med tungespidsen, når du mærker nyset nærme sig. Bliv ved til nysetrangen er væk. Det tager 5 – 10 sekunder.

 

Kilde: WkiHow

Læs mere om