Mad på 1 minut: Croughnuts med kanelsukker, havsalt og softice
Opskrift til 4 personer:
1 rulle butterdej (ca.275g)
½ L neutral olie, til frittering
4 spsk. rørsukker
ca.1-2 spsk. stødt ægte kanel
¼ - ½ tsk. fint havsalt
blød vaniljeis eller softice, til servering
- Rul butterdejen ud og brug en udstikker til at stikke mellemstore cirkler ud, brug herefter en mindre udstikker til at lave hul i midten af dejcirklerne.
- Hæld olien i en kasserolle og varm den op til ca.180C, test den med et lille stykke dej eller en tandstik i træ, det skal bruse let når de kommer i olien.
- Steg dejringene gyldne i olien, et par stykker af gangen. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
- Bland rørsukker, kanel (efter smag) og havsalt, og drys det over de sprøde ringe.
- Server dem lune, med ekstra kanelsukker og evt. blød vaniljeis til at dyppe i.
TIP: Brug wienerbrødsdej eller dej til kanelsnegle i stedet for butterdej, så bliver de mere som doughnuts.