Sådan holder du liv i dine koriander fra supermarkedet
Lad posen blive på koriander
Koriander er en krydderurt med tynde blade, den er en anelse sårbar på samme måde som dild. Man kan med fordel lade korianderen stå i posen for at beskytte den de første par dage, når den er kommet med hjem fra butikken.
Koriander kan hurtigt tørre ind, hvis der er for tørt i køkkenet. Hvis korianderen begynder at hænge en smule, bør du give den en tår vand.
Vand ikke planten ihjel
Den store fejl, man oftest begår, når man får krydderurter hjem på køkkenbordet, er, at man vander planten for meget. Det resulterer tit i, at man vander krydderurten ihjel.
Koriander bør kunne stå en uge på køkkenbordet, hvis man behandler den rigtigt.
Klipper eller plukker du af din krydderurt?
Om man plukker eller klipper af sin krydderurt, er ikke helt ligegyldigt.
Både når du klipper og plukker af din krydderurt, vil der opstå skader på denne. Krydderurten vil altid forsøge at hele snittet så hurtigt som muligt, så den ikke dehydrerer.
Jo mindre snittet er, jo hurtigere heler krydderurten og kan fortsætte sin vækst. Derfor vil det ofte være en fordel at klippe af krydderurten, medmindre man kan lave et meget kontrolleret riv på stænglen.
Kan krydderurterne overleve i urtehaven?
I sommermånederne kan du med fordel placere dine krydderurter i urtehaven eller plantekassen på altanen.
Har du flere krydderurter, du skal plante i urtehaven, vil det være en fordel at placere de mere modstandsdygtige krydderurter som rosmarin, timian, estragon og mynte yderst. Det kan være med til at beskytte de mindre hårdføre krydderurter som basilikum, koriander, dild og purløg.
Fakta om koriander
- Latinsk betegnelse: Coriandrum sativum
- Vitaminer: A, B, C, E og K
- Mineraler: Calcium og jern
Kilder: Johnny Albertsen, direktør Rosborg Krydderurter, og Økologihaven.