Ren opvaskemaskine #1: Rens bundfilteret og sien

Få en renere opvask ved at rense filteret og bundsien i din opvaskemaskine. Samvirke guider dig til at få en opvaskemaskine, der vasker mere rent. Her er tip 1 ud af 7.

Hold tallerkenerne, bestikket og glassene helt rene ved at vaske filteret og bundsien i din opvaskemaskine jævnligt. Du bør rense filteret jævnligt og gerne et par gange om ugen. Filteret samler nemlig de lidt større madrester op, som ikke automatisk opløses under opvasken. Bundsien kan du, hvis ikke den sidder fast sammen med filteret, rense lidt sjældnere.Rens dine filtre og bundsi jævnligt for at undgå madrester på servicet.

  1. Tag først bundsien og filteret op. På nyere maskiner kan du tage dem op hver for sig, på ældre maskiner og få modeller sidder de samlet. 
  2. Skil det lille, runde filter ad. Gør alle delene rene med en opvaskebørte og opvaskemiddel. Skyl af med rindende vand. 
  3. Når du har si og filteret ude af maskinen, kan du tjekke, om der sidder større stykker madrester i bunden. Her er også på ældre maskiner hul ind til afløbspumpen. Måske sidder der skidt og affald her - så prøv forsigtigt om du kan fiske det ud med fingrene. 
  4. Sæt filtrene på plads igen.