Pastaguide: Kog pasta som en italiener
Gør din kødsovs, anden sovs eller fyld klar, før pastaen sættes over. Pastaen skal lige nøjagtig være kogt færdig og rygende varm, når den serveres.
Find den store, mindst 5-liters gryde, frem. Pastaen udskiller stivelse, mens den koger, og der skal være rigeligt vand for at undgå klistret pasta. Tilsæt en skefuld salt til vandet. Det skal smage salt som havvand.
Vandet skal spilkoge, når du smider pastaen i. Læs på pakken, hvor lang tid pastaen skal koge. Sæt dit stopur til et minut mindre.
Fisk en pasta op med en gaffel, og smag, når tiden er gået. Pastaen skal have en anelse hård kerne. Det kaldes al dente. Du kan skære den igennem og se, om den inderste kerne er lidt farvet. Så er den klar.
Hæld pastaen i et dørslag. Pøs endelig ikke koldt vand på. Læg den oven på fyldet i en sauterpande eller et fad, og bland fyld og pasta sammen. Italienere serverer ikke pasta og sovs hver for sig. Lad pastaen være den dominerende ingrediens. Den må ikke drukne i sovs.
Hvis pastaen er for hård, kan du lade den simre lidt i gryden med saucen over lav varme.



