Pæn og praktisk entré: 5 tips til at indrette dig smartere

Når gæsterne, postbuddet og naboen, der skal låne en kop sukker, banker på din dør, er entréen det første, sidste og i nogle tilfælde også det eneste, de får at se af dit hjem. Derfor er det vigtigt, at entréen både har et funktionelt formål og en hyggelig stemning, påpeger interiørstylist Sidsel Zachariassen. Hun giver dig her 5 gode råd til indretningen af entréen.

Hvis du har en lille entré, kan du udnytte væggen til opbevaring af eksempelvis sko. Foto: @sillewiitanen, Instagram

1. Støvler og cykellygter skal have en fast plads

Entréen er et rum, vi sjældent opholder os i længere tid ad gangen. Vi flyver ud ad døren om morgenen, når vi skal på arbejde, og skynder os at smide sko og overtøj, når vi kommer hjem igen efter en lang dag. Hvis vi ikke har faste pladser til alting i entréen, ender det lille rum hurtigt med at ligne et stort rod, forklarer Sidsel Zachariassen.

»I entréen har vi stort set fat i alting hele tiden. Derfor skal det være nemt at komme til at lægge på plads,« siger hun. Knager, skuffer og skabe er en god måde at gemme tingene af vejen, uden at de forsvinder alt for langt væk.  

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

2. Sortér dine ting efter sæson

Entréer findes i et hav af størrelser, men fælles for de fleste er, at de ofte er meget små. Vinterjakker, halstørklæder og vanter kan du derfor med fordel smide på loftet, når varmegraderne stiger, så du får mere plads til de ting, du rent faktisk skal bruge. Når de koldere måneder står for døren, kan du i stedet pakke sandalerne, solbrillerne og de lette sommerjakker ned. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

3. Gem sko og tøj af vejen 

Jo mere vi har hængende eller stående fremme, jo hurtigere vil entréen synes rodet, og et hav af sko på gulvet og en stumtjener på overarbejde kan nemt virke kaotisk i et lille rum. Derfor anbefaler Sidsel Zachariassen at benytte lukkede skabe og skoreoler til opbevaring af tøj og sko.   

»Det gælder om at have så lidt som muligt liggende fremme, og især gulvet skal ryddes for at skabe ro i entréen,« siger hun. 

4. Pas på de hvide vægge 

En anden fejl, som mange begår, når det kommer til entréen, er, at male væggene helt hvide. Med børn i hjemmet, jakker hængende på knagerækker og sko op ad væggen sker der nemlig ofte det, at væggene kommer til at se nussede og grå ud efter lidt tid. En god idé er derfor at male eller tapetsere med vaskbar maling eller tapet, så du hurtigt kan fjerne snavs med en våd klud. 

Er snavs fra skoene hovedårsagen til de kedelige vægge, kan du også vælge at male den nederste del af væggene i en mørkere farve. Det giver samtidig entréen karakter.

5. Skab hygge med billeder og farver

Ud over at skulle være et praktisk rum er entréen også en forsmag på resten af dit hjem. Er orange en gennemgående farve i hjemmet, kan du passende krydre entréen med orange. Er du fan af finurlige filmplakater, kan du hænge sådan én op. Runde knager i forskellige størrelser og farver, et spejl eller en opslagstavle til børnenes tegninger er også en måde at skabe stemning i entréen. Husk blot ikke at overdrive pynteriet:

»Det er helt få ting, der giver rummet personlighed. Har man ikke plads til at lave stemning, så lad være med at hænge billeder og alt muligt sjovt op. Det kan i sig selv blive rodet at se på,« siger Sidsel Zachariassen.