Danskernes 5 værste indretningsfejl

Der er særligt 5 fejl, vi danskere begår, når vi indretter vores hjem, mener stylist og dekoratør Nanna Winther. Se, hvilke 5 her.
Hvid sofa op ad hvid væg. Intet pynt eller andre farver.

Vi er blandt andet for bange for farver og at have noget på væggene, når vi indretter os.

1. Vi roder og gemmer


Vi kan ikke tage stilling til, hvad der skal smides ud, og hvad der skal gemmes. I stedet gemmer vi begge dele - ofte ud fra argumenter som for eksempel ”Den virker jo stadig.” Men det er vigtigt at prioritere, hvad og hvor meget vi omgiver os med. Jo flere ting, jo mere rod - og jo sværere er det at gøre rent.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

2. Vi bruger alt for meget hvidt


Vi vælger automatisk hvide flader og er ikke modige med farver. Men når både vægge, møbler, interiør og gulve er hvide eller lyse, så ligner vores hjem hurtigt en blanding mellem et Skagensmaleri og et venteværelse. Brug din fantasi, og vær modig. Du behøver ikke bruge 30 forskellige farver i dit hjem, men en kombination af få, lækre farver på enten store flader eller i mindre detaljer kan give dit hjem kant og personlighed.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

3. Vi har tomme vægge


For lidt kunst på væggene får hurtigt dit hjem til at ligne din arbejdsplads eller noget, der ikke er færdigindrettet. Tit er vi enten for fantasiløse eller mainstream i vores valg af vægdekoration. Generelt skal vi hænge mere kunst op - prøv fx en retro reklameplakat, nogle gamle familiebilleder eller noget helt tredje. Pas på med at forfalde til IKEA-kunst, dvs. kunst i masseproducerede udgaver uden personligt anstrøg.

4. Vi maser møblerne op ad væggene


Mas ikke møblerne op ad væggene - lad dem få luft omkring sig - det giver både møbler og rummet bedre mulighed for at komme til sin ret. Placér fx sofaen minimum 10 cm fra væggen. Det vil give et lettere look i stuen. Hvis du har plads, så eksperimentér med at placere møblerne midt rummet i en gruppe - det kan se fantastisk ud.

5. Vi kopierer boligopstillinger


Alt for mange kopierer hele møbelopstillinger og udstillingsmiljøer fra boligmagasiner eller butiksudstillinger. Kig i stedet på ideerne - måden de forskellige farver, materialer eller funktioner er sat sammen på og interagerer på. Skab så herudfra dit eget look i dit hjem, så din indretning signalerer DIG - og ikke IKEA. Se, hvordan magasinets stylister arbejder med kontraster, farver, materialer, strukturer, former og linjer. Og skab så dit eget rum.

Læs mere om