Oprydning i køkkenskuffen - sådan gør du!

Ryd op i de mange gadgets, hvis du ikke bruger dem. Måske er de smarte at have, men hvis de bare samler støv i skuffen, skal de ud, lyder rådet fra Samvirkes oprydningsekspert Kamille Sommer.

Smukke tallerkener, bøfformere og andre gadgets. Vi elsker at samle køkkenting, men vær kritisk. Smid det ud, du ikke bruger.

Alting har sin tid - og giv det væk, du ikke bruger

Bøfformere, æbledelere og en kniv, der kan snitte præcist i en limefrugt. Overfloden har også fundet vej ind i køkkenskabet. Selvom ting i køkkenskabet ikke har en udløbsdato på samme måde som ting i køleskabet, kan en bøfformer godt være forældet.

»Alting har sin tid. Tag et kritisk blik på indholdet. Har du brugt tingene? Eller er de bare smarte at have? Hvis du ikke har brugt en gadget fra køkkenskuffen længe, skal du ikke gemme den,« siger Kamille Sommer, der er indehaver af oprydningskonsulenten.dk.

Overblik er afgørende

Når du kommer til skufferne med mel, gryn og flåede tomater, er et overblik altafgørende. Alle ting skal kunne ses, når du åbner skuffen eller skabet:

»Ryd først ud i alle de ting, hvor sidste salgsdato er overskredet. Sørg for, at ting ikke gemmer sig, for når ting bliver væk, køber du nyt – og i det lange løb er det dyrt,« siger Kamille Sommer.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ekspertens tips til orden i køkkenskufferne i punktform:

 

  • Ting, du ikke har brugt længe, kommer du ikke til at bruge igen. Giv dem i stedet væk.
  • Få overblik, når det gælder skuffer og hylder med madvarer. Overblik betyder færre indkøb i supermarkedet.
  • Overblik betyder også, at du smider færre madvarer ud.