Spar penge: Ryd op på badeværelset

Badeværelset er sikkert fyldt med creme, parfume eller hudpleje, som du har fået i gave. Men ting i skabet på badeværelset har begrænset holdbarhed ligesom tingene i køleskabet. Se her, hvordan du får ryddet op.
Skrubbe, håndklæde, flaske

Når creme når udløbsdatoen, virker den ikke lige så godt længere. Sørg for at rydde ud i dem - og de ting, du ikke længere bruger.

Holdbarheden løber også ud i dit skab på badeværelset

Alting har en udløbsdato, og du bør kigge på de ting, du har i skabet på badeværelset på samme måde, som du kigger i dit køleskab.

»Så snart man bryder emballagen, holder ting ikke evigt. Creme virker for eksempel ikke på samme måde, når der er gået et stykke tid,« fortæller Stine Marie Nielsen, der er en af forfatterne til bogen Sæt dit rod på plads.

Har du ikke brugt noget i et år, så smid det ud

En del af de ting, man gemmer på badeværelset, har affektionsværdi. Den fine parfumeflaske er en gave fra en god ven, eller hudplejen er købt i en bestemt anledning, men på badeværelset gælder samme regler som i resten af huset:

»Har du noget, du ikke har brugt i et år, kommer du formentlig nok heller ikke til det i det kommende år,« siger Charlotte Wieth-Klitgaard, der er medforfatter til bogen Sæt dit rod på plads.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ekspertens råd i punktform:

  • Intet holder evigt. Heller ikke creme og parfume, som begge mister effekten over tid.
  • Er der en særlig parfume eller creme, som giver dig gode minder, så tag et billede af den og gem billedet. Det vækker minderne, når du ser på det.
  • Ting du ikke har brugt i lang tid, vil du formentlig heller ikke bruge i fremtiden. Smid dem ud eller giv dem væk.