Moden avocado? Sådan finder du ud af, om din avocado er moden

Avocado er ofte en klar favorit, når danskerne står i grøntafdelingen. Men det kan føles som et lotteri, når man køber avocado. Er den umoden, moden eller overmoden? Det kan du se i denne her video, hvor du også får svaret på, hvorfor du ikke skal trykke med fingeren for at se, om avocadoen er moden.

#1 Tryk ikke på avocadoen

Brune pletter på avocadoerne kommer, når du trykker på den for at mærke, om den er moden. Derfor er det en dårlig idé at trykke på avocadoen – du risikerer at ødelægge en god avocado, enten for dig selv eller andre kunder.

#2 Mærk stilken på avocadoen

Mærk let på avocadoen i den ende, hvor stilken er. Hvis den giver efter, er der en god chance for, at du har en spiseklar avocado.

#3 Overvej de umodne avocadoer

Umodne avocadoer er ofte billigere end de spiseklare – og succesraten er højere, for de kan ligge i fred og ro i din egen frugtskål, så du kan tage hul på dem, når de er helt perfekte.

Få din avocado til at modne 

Du kan sætte gang i din avocados modningsproces ved at lægge den med bananerne i frugtskålen. Og hvis det skal gå ekstra hurtigt, kan du lægge dem i en pose sammen med nogle bananer.

Læs mere om