Moden mango? Sådan finder du ud af det

Mango smager lækkert og eksotisk, især hvis den er moden og spiseklar. Men du kan ikke umiddelbart se på en mango, om den er moden – så hvordan finder du ud af, om den skal ned i indkøbskurven? Se i videoen, hvordan du finder ud af, om mangoen er moden.

Se her, hvordan du finder ud af, om en vandmelon er moden

#1 Mærk på mangoen

En moden mango giver efter, hvis du giver den et blidt tryk med hånden. Og du kan faktisk også tappe forsigtig på den med fingeren og høre forskel. Lyt efter i videoen herover.

#2 Duft til mangoen

Når en mango er helt moden og spiseklar, udskiller den en sødlig duft, som er ret genkendelig. Den dufter simpelthen af mango. En umoden mango dufter nærmest slet ikke.

#3 Kig på mangoen

De fleste mangoer, vi får i Danmark, er ikke modne, hvis de er helt grønne – men der findes mange forskellige sorter, så det er ikke en entydig hjælp at kigge efter farven. En moden mango kan i øvrigt godt have små sorte pletter på skindet – og det er ikke dårligt – men indikerer et højt sukkerindhold.

Få en mango til at modne

Hvis du gerne vil have en umoden mango til at modne, så kan du tage et par æbler, bananer eller citroner og putte dem i en pose sammen med mangoen, så vil den typisk være spiseklar inden for et par dage, alt efter hvor umoden den er.

 

Kilder: MadpyramidenRåvareguiden

Læs mere om