Redaktionen anbefaler
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-07/FDB-M%C3%B8bler---forskellige-stol.jpg.jpeg?itok=PDm__kuP)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Danmark-Dejligst.jpg.jpeg?itok=aWDFxZ73)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2017-05/maskulin_oel-is_med_karamelliserede_valnoedder_2.jpg.jpeg?itok=9OCTWKod)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Kronhjort_0.jpg.jpeg?itok=jJ_eY3CT)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/12/1280frisko.png.jpeg?itok=nhM6nUW_)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/en/engangsgrillen1280.png.jpeg?itok=SmECdd56)
Jeg kunne rigtig godt lide at vide, om maden forringes ved at blive varmet/kogt i mikrobølgeovnen – om den mister vitaminer eller værdifulde mineraler. Det må betyde noget for alle os, som bruger den.
Ruth Haugstrup, Jelling
Mikrobølgeovnen overfører varme direkte til vandet i fødevaren eller retten. Varmen fordeles herfra til de øvrige bestanddele i maden, der derfor påvirkes som ved andre former for opvarmning.
Maden mister derfor ikke flere vitaminer eller andre næringsstoffer end ved stegning i almindelig ovn eller ved kogning i vand. Tværtimod vil kogning i vand ofte resultere i udvaskning af næringsstoffer til kogevandet, det undgår man i mikrobølgeovnen.
Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10