Mister maden vitaminer i mikrobølgeovnen?

Forringes min mad af at blive varmet op i mikrobølgeovnen?
?

Jeg kunne rigtig godt lide at vide, om maden forringes ved at blive varmet/kogt i mikrobølgeovnen – om den mister vitaminer eller værdifulde mineraler. Det må betyde noget for alle os, som bruger den.

 

Ruth Haugstrup, Jelling

Svar fra Leif Skibsted

Mikrobølgeovnen overfører varme direkte til vandet i fødevaren eller retten. Varmen fordeles herfra til de øvrige bestanddele i maden, der derfor påvirkes som ved andre former for opvarmning.

Maden mister derfor ikke flere vitaminer eller andre næringsstoffer end ved stegning i almindelig ovn eller ved kogning i vand. Tværtimod vil kogning i vand ofte resultere i udvaskning af næringsstoffer til kogevandet, det undgår man i mikrobølgeovnen. 

 

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #vitaminer og #mikrobølgemad