Lav din egen grødblanding
Grødblandinger er lækre, men dyre
Grød er en god og mættende start på dagen. Havregrød er en fin grød, du næsten altid kan lave. Grødblandinger er lækre, men dyre, når du har lyst til at variere grødsmagen lidt. Du kan også lave din egen grødblanding. Det er billigere, end at købe en grødblanding, og det er ikke svært.
Sammensæt nye grødblandinger
- Vælg flager og korn med nogenlunde samme kogetid, så bliver det hele færdigt samtidig
- Flager og gryn koger hurtigere til grød end hele og knækkede korn
- Tilsæt først det søde efter kogning af grøden. For eksempel sukker, honning eller saft
- Tilsæt gerne tørret frugt i små tern til din grødblanding, det giver god konsistens og søder grøden.
- Grød kogt med mælk bliver mere cremet end grød kogt på vand Krydderier giver dejlig variation til grødsmagen, prøv kanel, kardemomme, ingefær, vanilje eller knuste kakaobønner
- Prøv at drysse med kokosmel og få et eksotisk pift til din grød
Hjemmelavet grødblanding
Fødevarestuderende Mia Irene Kristensen og Jacob Damgaard har lavet en grødblanding til Samvirke.dk. Grødblandingen passer til én portion grød. Til grødblandingen skal du bruge:
- ½ dl fintvalsede havregryn
- ½ dl bygflager, rugflager eller en blanding af begge
- 1 tsk. hørfrø
- ½ spsk. græskarkerner eller solsikkekerner
Lav grødblanding til flere dage
Du kan gange mængderne med fire og hælde grødblandingen i et glas til et par dage. Når du skal lave grøden, koger du ca. 1 del grødblanding med 2 ½ dl væske, som kan være mælk eller vand. Husk at varme langsomt op, røre godt og tilsæt en halv teske salt, når grøden har kogt. Det tager fem-syv minutter at koge grøden.
Server gerne grøden med en lille smørklat og revet frisk frugt, for eksempel et æble.