Klumme: Coop har valgt sin første ungeminister

De unge Coop-ansatte skal føle et medejerskab, have muligheden for at præge omgivelserne og samtidig have det sjovt på arbejdet, skriver Tobias Simonsen, ungeminister i Coop.
Elever i Coop-butik

Coops første ungeminister blev valgt ved et demokratisk valg, hvor Coops 25.000 unge ansatte mellem 15 og 25 år havde mulighed for at stemme.

1. maj blev jeg ansat som Coops første ungeminister. Det skete efter et demokratisk valg, hvor Coops 25.000 unge ansatte mellem 15 og 25 år havde mulighed for at stemme.

En ungeminister, hvad er nu det for noget?

Ja, spørgsmålene har været mange i forbindelse med min ansættelse som Coops første ungeminister. Helt forståeligt. Sjældent er en medarbejder blevet demokratisk valgt til en stilling.

Men sagen er den, at vores butiksansatte ikke får den anerkendelse, de fortjener, og det skal vi turde gå nye veje for at ændre på. Hver dag sikrer mange tusinde dygtige kollegaer, at danskerne har mad på bordet, og at der bliver taget stilling til, hvordan vi i endnu højere grad kan arbejde for en bedre og mere bæredygtig hverdag for alle.

Bag hvert eneste produkt i butikkerne er der lagt stor ære i at sikre, at produktionen sker under ordnede arbejdsforhold, og at materialerne er så skånsomme for vores planet som muligt. Og så giver vi endda vores medlemmer mulighed for at præge retningen for den lokale butik og for Coop på landsplan igennem bestyrelses- og medlemsaktiviteter.

Der er meget, vi kan være stolte af, og det skal vi være endnu bedre til at fortælle om.

I Coop vil vi være Danmarks bedste første arbejdsplads. Det betyder blandt andet, at hvis vi også i fremtiden skal være en attraktiv arbejdsplads for unge medarbejdere, så er det afgørende, at vi er dygtige til at byde unge medarbejdere velkommen, at vi giver unge medarbejdere plads til at udfolde deres potentialer igennem vores uddannelsesmuligheder, og at vi fortæller vores unge medarbejdere, hvordan man bidrager til en bedre verden som ansat i Coop.

Det skal være sjovt at være ung i Coop.

Min mission er derfor klar. Som ungeminister har jeg et særligt ansvar for at sikre, at det er sjovt at være ung ansat i Coop. At vi er nysgerrige på vores unge ansatte, og at vi lytter til, hvordan det bliver endnu mere menighedsfyldt at arbejde i Coop.

Gennem etableringen af et Ungeråd og et højere fokus på at inddrage unge i beslutningsprocesser er ambitionen at give unge mulighed for at præge den verden, de skal vokse op i. 

Ungeministeren er valgt for særligt at skabe medejerskab for Coop blandt unge. For som andelsbevægelse skal vi afspejle hele den medlemsskare, vi repræsenterer, og her er det særligt vigtigt, at vi giver flere unge mulighed for at være en del af fællesskabet.

Læs mere om