Kan jeg vente med at bage leverpostejen?

På grund af risiko for bakterier anbefales det at bage hjemmelavet leverpostej før eventuel frysning.

Hjemmelavet leverpostej bør bages før frysning.

?

Kan frosset, hakket lever og spæk optøs og oparbejdes til ubagt leverpostej, som så nedfryses for senere at optøs igen og bages i ovnen?

Flemming Moss Hansen

Svar fra Leif Skibsted

Hjemmebagt leverpostej fremstilles ofte af frossen, hakket lever og frossen, hakket spæk, der kan købes som dybfrost pakket hver for sig i tætsluttende plastik.

I køkkenet vil der være en risiko for forurening under optøning og før bagning afhængig af køkkenets hygiejniske standard.

Det vil derfor være mest sikkert straks at færdigbage leverpostejen frem for at fryse den ubagte leverpostej ned med henblik på senere optøning og bagning.

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet

Se, hvad vi ellers skriver om: #mad, #madlavning, #bakterier og #viden