Hvordan genopvarmer jeg flødestuvede kartofler?

Fedtet i fløden vil flyde ovenpå, når du genopvarmer flødestuvede kartofler. Prøv at bruge en blanding af mælk og fløde til sovsen i stedet.
?

Jeg undrer mig over, hvad der sker, når man genopvarmer flødestuvede kartofler. Det er som om, fløden bliver til flydende smør. Kan man genopvarme dem på anden vis, så man bevarer den cremede flødesovs omkring kartoflerne?

Lisbeth Andersen, Måløv

Svar fra Winnie From Thesbøl

Hvis flødekartoflerne er tilberedt med piskefløde, vil fedtkuglerne i fløden sprænges under frysningen, og olien vil skille sig ud ved genopvarmning. Det kan undgås ved at skære ned på den fede fløde og eventuelt også tilsætte lidt stivelse, der får sovsen til at hænge sammen ved genopvarmning.

Lav for eksempel sovsen på halvt piskefløde og halvt sødmælk, eller på fløde med et lavere fedtindhold. Ryst en jævning sammen, bestående af en mindre mængde af det valgte mejeriprodukt og lidt hvedemel, og bland det med resten af væsken. Hæld det over kartoflerne og bag flødekartoflerne i ovnen, som du plejer. Ved genopvarmning fra frossen tilstand vil saucen nu være mere homogen og sammenhængende end ved brug af ren piskefløde.

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.