Hvorfor skriver Brevkassen, at torskerogn skal i plastboks?

Samvirke anbefaler at ompakke dåsetorskerogn, men er det ikke bedre at sørge for, at torskerognen får så lidt ilt som muligt?
?

Samvirkes brevkasse anbefaler, at torskerogn på dåse fjernes fra dåsen og pakkes om i en lufttæt plastbeholder. Jeg mener absolut, at jeres svar og begrundelse er forkert. Torskerogn pakkes i fuldlakerede dåser.

Den bedste måde at opbevare resten til næste dag er at trykke det ud, man skal bruge, ved at åbne dåsen dels i afrivningen, dels i den anden ende med dåseåbner og lade resten være urørt i dåsen. Så er det kun skærefladen, der er i kontakt med luften. Ilten er nok det mest skadelige for torskerogn.

Knud Hamfeldt, Taastrup:

Svar fra Winnie From Thesbøl

Du har helt ret i, at iltningen af torskerognen er med til at give kedelig smag og udseende, men da det udelukkende er et sensorisk problem og ikke et sundhedsproblem, mener jeg stadig, at der et godt belæg for mit svar.

Torskerogn optager let en metallisk smag fra dåsen, hvis den opbevares i denne efter åbning. Desuden kan åbningen af dåsen raspe små metalstykker af, som kan afsættes på torskerognen, når den skubbes ud over kanten til afskæring.

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Se, hvad vi ellers skriver om: #holdbarhed