Hvordan skal spegepølsen opbevares?
Hvordan opbevarer man bedst en spegepølse?
Ofte synes vi, de hurtigt bliver fedtede, hvis man opbevarer i den plastic, som er støbt omkring og evt. yderligere en plasticpose, som kan lukkes tæt.
Men også i et tætsluttende bæger går det galt.
Vi er kun to i husholdningen og når næppe at spise en spegepølse, inden den bliver ulækker, selvom vi ikke rører ved selve pølsen.
Britta Nielsen, Vildbjerg:
Svar fra Winnie From Thesbøl
Spegepølser er fermenterede, dvs. de er tilsat en mælkesyrekultur, som er med til at give pølsen smag og aroma.
Sammen med bl.a. tørring og saltning medvirker bakterierne til, at pølsen kan holde længe. Vel at mærke, hvis den opbevares tørt.
Men hvis pølsen pakkes i plastic og lægges i køleskabet, opstår der nemt kondens, hvorved mælkesyrebakterier vil udvikle sig på overfladen og gøre den fedtet. Den bedste måde at opbevare pølsen på er derfor at pakke den ind i papir.
Det kan godt være, den bliver lidt tør undervejs, men det skulle ikke forringe smagen – snarere tværtimod.
Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.