Redaktionen anbefaler






Lad eventuelt kyllingskødet simre så længe, at det falder fra hinanden, eller brug en stavbender i sovsen.
Hvorfor bliver hakket kyllingekød klumpet, når jeg steger det til kyllingelasagne, som mine børnebørn elsker. Det sker jo ikke hverken med kalve-, svine- eller oksekød. Jeg steger altid i en blanding af olie og smør.
Lise Tjellesen, Helsingør
Mørheden og konsistensen på tilberedt kød, udskæringer såvel som hakket kød, afhænger af indholdet af fedt og bindevæv samt tilberedningstid og temperatur.
Det er lettest at findele kødet, mens du steger det, og det stadig er delvist mørt, eller du kan meget simpelt findele det i selve saucen ved brug af en stavblender, eller lad det simre så længe, at det falder fra hinanden.
Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Professionshøjskolen Metropol. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.