Hvorfor er syltede ingefær ikke træede?

Hvordan undgår man den træede del af ingefær, når man sylter?
?

Hvorledes laves syltede ingefær, uden at de bliver træede?

Erik Buus, Knebel

Svar fra Winnie From Thesbøl

Jeg går ud fra, at du mener sukkersyltede ingefær - og ikke den sur-søde syltning til sushi-ingefær.

Syltet, købt ingefær kan også indeholde træede stykker. Det afhænger af, hvilke dele af ingefærroden der er blevet syltet. Men vil du undgå at få træede stykker blandet i dine hjemmesyltede ingefær, kan du følge denne vejledning: Vælg slanke, friske ingefærrødder til syltning. Når du skærer dem ud, kan du konstatere, om de er træede, og så kan du vælge at bruge de træede stykker til noget andet. Frisk ingefær har nye, friske sideskud. Ingefærstykkerne koges halvt møre i vand og koges herefter helt møre i en lage af lige dele vand og sukker. Tag ingefærstykkerne op, og læg dem i glas. Kog lagen ind til en sirup, og hæld den over. Sæt låg på glassene med det samme.

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Læs mere om