Hvor meget kakao er der i 5 forskellige pålægschokolader?
Danskernes pålægschokolade-forbrug
Pålægschokolade er oftest på morgenbordet hos østjyder og nordjyder. På kortet herunder kan du se, hvor danskerne spiser mest pålægschokolade. Er tallet eksempelvis 120, betyder det, at man i regionen spiser 20% mere pålægschokolade end danskerne som gennemsnit.
Pålægschokolade er en dansk opfindelse
Pålægschokolade er af dansk oprindelse. Galle & Jessen lancerede pålægget i 1963. Det er primært i Danmark, der spises pålægschokolade. I andre lande er det Nutella, der hitter.
Skal ikke opbevares i køleskabet
Pålægschokolade holder sig bedst i mørke og tætsluttende emballage. Temperaturen må ikke overskride 20 grader. Opbevaring i køleskabet kan forringe smagsoplevelsen.
De unge spiser mest pålægschokolade
Unge danskere mellem 18 og 34 år spiser 5 gange så meget pålægschokolade som danskere, der er 55+. Kvinder spiser dobbelt så meget som mænd.
Ca. 2 procent
... af danskerne spiser pålægschokolade til morgenmad på hverdage. I weekenden slår vi os løs, her har 4 procent pålægschokolade på morgenbordet.
PÅ RISTET RUGBRØD
Rist en skrive rugbrød, læg et stykke mørk pålægschokolade på det lune brød sammen med skiver af en banan og
hakkede nødder.
70%
... kakaoindhold eller mere? Jo højere kakaoindholdet er, jo mere bittert vil chokoladen smage.
Er det slik?
Pålægschokolade er populær i madpakken, men lektor i ernæring og sundhed Preben Vestergaard Hansen er ikke i tvivl: Efter min mening er der tale om slik, sagde han for et par år siden om chokoladen. Det fik forældre til at forsvare det søde punktum i madpakken, men lektoren holdt fast: Pålægschokolade ansporer ikke til en sund livsstil.
Kilde: Forbrugerrådet Coops Mad-O-meter/Coop Analyse, Tænk, Politiken