Redaktionen anbefaler






Der spises mest pålægschokolade i Østjylland, mens Københavnerne spiser færrest af de tynde, knasende plader.
Pålægschokolade er oftest på morgenbordet hos østjyder og nordjyder. På kortet herunder kan du se, hvor danskerne spiser mest pålægschokolade. Er tallet eksempelvis 120, betyder det, at man i regionen spiser 20% mere pålægschokolade end danskerne som gennemsnit.
Pålægschokolade er af dansk oprindelse. Galle & Jessen lancerede pålægget i 1963. Det er primært i Danmark, der spises pålægschokolade. I andre lande er det Nutella, der hitter.
Pålægschokolade holder sig bedst i mørke og tætsluttende emballage. Temperaturen må ikke overskride 20 grader. Opbevaring i køleskabet kan forringe smagsoplevelsen.
Unge danskere mellem 18 og 34 år spiser 5 gange så meget pålægschokolade som danskere, der er 55+. Kvinder spiser dobbelt så meget som mænd.
... af danskerne spiser pålægschokolade til morgenmad på hverdage. I weekenden slår vi os løs, her har 4 procent pålægschokolade på morgenbordet.
Rist en skrive rugbrød, læg et stykke mørk pålægschokolade på det lune brød sammen med skiver af en banan og
hakkede nødder.
... kakaoindhold eller mere? Jo højere kakaoindholdet er, jo mere bittert vil chokoladen smage.
Pålægschokolade er populær i madpakken, men lektor i ernæring og sundhed Preben Vestergaard Hansen er ikke i tvivl: Efter min mening er der tale om slik, sagde han for et par år siden om chokoladen. Det fik forældre til at forsvare det søde punktum i madpakken, men lektoren holdt fast: Pålægschokolade ansporer ikke til en sund livsstil.
Kilde: Forbrugerrådet Coops Mad-O-meter/Coop Analyse, Tænk, Politiken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10