8 hjælpsomme børster - find den rigtige tandbørste!

De går til kamp mod dårlig ånde og huller i tænderne. Men hvad koster en god tandbørste, hvor er de behjælpelige tandbørster produceret, og hvilket materiale er de lavet af? Se Samvirkes guide til 8 forskellige tandbørste
8 tandbørster fra Coop på grøn baggrund

Kan man deles om en tandbørste?

Det kan være en god idé at tænke sig om en ekstra gang, inden man låner en brugt tandbørste. På tandbørsten kan der gemme sig vira og bakterier, der overføres fra ejeren til aftageren. Hvis du vil være på den sikre side, kan tandbørsten overhældes med kogende vand, inden den tages i brug. 

Først tandbørstning, så morgenmad

Hvis du er til juice, brød eller kage om morgenen, kan du med fordel børste dine tænder, inden du sætter dig til morgenbordet. Mundens bakterier omdanner nemlig sukkeret i maden til syre. Du øger derfor risikoen for syreskader, når du børster tænder lige efter et måltid. 

En aflagt tandbørste kan stadig gøre nytteHvad med at bruge din gamle tandbørste til at rense cykelkæden for skidt og småsten, inden du påfører en frisk omgang kædeolie? Eller hvad med at bruge den til at skrubbe dine beskidte sko eller rense fugerne på dit badeværelse?

 

60%

af danskerne børster tænder med en almindelig tandbørste – altså uden strøm til.

Vidste du, at …

… den daglige tandbørstning er en forholdsvis ny adfærd – også i Danmark. I starten af 1900-tallet havde 9 ud af 10 danske børn huller i tænderne, og det var ikke ualmindeligt at modtage et gebis i konfirmationsgave. 

Læs mere om