Hvor meget chiafrø og hørfrø må børn spise?

En læser har med succes serveret grød iblandet chia- og hørfrø til sin 3-årige søn, men vil nu gerne vide, om hun bør begrænse det.
Chiafrø i en skål på et bord

Fødevarestyrelsen anbefaler maximalt 15 gram chiafrø om dagen.

?

Jeg spiser hver dag en grød lavet af havregryn, chiafrø, hørfrø og kanel blandet med mælk. Min søn på 3 et halvt år har smagt det, og han elsker det. Jeg laver en mindre portion til ham, men nu kom jeg til at tænke på, at børn ikke må få for meget chiafrø og hørfrø. Men når jeg googler, står der småbørn. Hvornår er de småbørn, og hvor meget kan han tåle? Han har fået en halv spsk. chiafrø og en halv spsk. hørfrø i sin grød.

Sine

Svar fra Mia Kristensen

Fødevarestyrelsen anbefaler maximalt 15 gram chiafrø om dagen, svarende til ca. 2 spiseskeer om dagen. Chiafrø kan opsuge store mængder væske og mætter derfor ret meget, dette er ikke altid hensigtsmæssigt, når de små er i voksealderen. Hvad angår hørfrø, så anbefales det ikke at indtage større mængder hørfrø, og dette gælder i højere grad også for børn pga. deres lave kropsvægt. Overvej, om du kan lave en lignende grød til ham med f.eks. flager af forskellige kornsorter i stedet for.

Mia Kristensen underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.