Hvor kold skal juleøllen være?

Er du i tvivl om ved hvilken temperatur, du skal servere juleøllene? Se nogle gode råd her.

Servér din juleøl med en temperatur, der er cirka 2 grader højere end alkoholprocenten.

Alkoholprocenten bestemmer temperaturen

Brygmester Jan Paul i Svaneke har en god tommelfingerregel. Serveringstemperaturen skal ligge cirka 2 grader højere end alkoholprocenten.

  • En pilsner, der holder 4,6 %, skal således være ca. 7 grader.
  • Hvis den er 9 %, hvad nogle af de helt kraftige øltyper er, skal temperaturen ligge omkring 11 grader.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hold øllet køligt med is

I praksis kan det være svært at komme så tæt på den perfekte kølighed, også fordi øllet hurtigt nærmer sig stuetemperatur, når den står på bordet.

Finsmagere har en balje med is til at holde flaskerne kolde, indtil de åbnes.

Læs mere om