Hvilken temperatur skal rødvinen til jul have?
Husk at stille vinen i køleskabet eller ud på bagtrappen
Ingen af os har lyst til at sidde med en trist vin juleaften efter 5 travle timer i køkkenet. Og det er gået op for de fleste, at det kan koste en smule mere at få en god vin med hjem til middagen.
Desværre er det langtfra alle, der husker at stille vinen en halv time i køleskabet eller på bagtrappen før servering, og det er en skam. Ved temperaturer over 18 grader begynder rødvinen at tabe sin frugtighed, fordi fordampningen af alkohol kommer til at dominere lugten af vinen.
Alkohol smager ens
Jo varmere vinen bliver, desto mere smager den ligesom alle andre vine i verden, fordi alkohol smager ens i alle vine. Og så giver det ikke rigtigt mening at have betalt mere end 30 kr. for flasken.
I Danmark angiver vi som regel almindelig stuetemperatur til 21 grader. Men med huset fyldt med mennesker, levende lys og gang i ovnen hele eftermiddagen kommer mange hjem tættere på 23-24 grader juleaften.
Rødvin har en optimal serveringstemperatur på 16-18 grader
Og så er vi pludselig meget langt fra de fleste rødvines optimale serveringstemperatur på 16-18 grader. Optimal, fordi det er ved den temperatur, vinen smager mest af den frugt, den af lavet af, og dermed af det sted, den kommer fra.
Det, som gør den til noget særligt og adskiller den fra de andre vine.