Hvor i kyllingen skal stegetermometeret sidde?
Hvor skal man måle temperaturen med sit stegetermometer på en hel kylling? Er det i brystkødet eller kødet, der sidder tæt på knogler?
Victoria Amargos, Frederiksberg
Svar fra Inger Abildgaard
Lige præcis til en kylling anbefaler man ikke at bruge stegetermometer, fordi termometerspidsen ikke må prikke til en knogle. Man kan placere termometeret midt i brystkødet uden at komme i nærheden af knogler, men uheldigvis bliver låret færdigstegt senere end brystkødet. Hold dig derfor til tiderne i opskriften.
En hel kylling kan ikke steges på under tre kvarter. Hvis du er i tvivl, om kyllingen er færdig, så drej lidt på spidsen af låret og mærk, om knoglen giver sig. Hvis den gør, er kyllingen færdig. Du kan også prikke i lårkødet med en gaffel og se, om der kommer klar væske ud. Hvis der gør, er kyllingen færdig.
Inger Abildgaard er madredaktør på Samvirke, hvor hun siden 1994 har skrevet og redigeret bladets madsider.