Hvilken olie er bedst?

Hvilken olie er bedst til stegning?

Brug en olie, der passer til det, du skal stege

?

Hvilken olie er bedst til stegning?

Agnethe Skjødt, Aarhus

Svar fra Mia Kristensen

Det kommer meget an på, hvad du skal stege. Fra et gastronomisk synspunkt er det en god ide at overveje, hvilken madkuktur retten stammer fra, når du skal beslutte, hvilken olie der passer til. For eksempel giver det ikke en særlig autentisk autentisk smag at stege en wokret i olivenolie. Peberfrugt stegt i olivenolie, giver til gengæld den helt »rigtige smag« af middelhavsmad. En dansk frikadelle bliver god, når den steges i en blanding af rapsolie og smør. Skal du fritere,  er det derimod bedst at anvende en smagneutral fritureolie eller palmin. Generelt er det godt at varme planteolier lidt forsigtigt op og ikke hælde dem på en skoldhed pande.   

Underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Professionshøjskolen metropol. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Univeristet. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #olie, #stegning og #smag