Hvilken olie skal jeg bruge til mayonnaise?

Hvis solsikkeolien ikke er sund, hvilken olie skal jeg da bruge?

Til mayonnaise er solsikkeolie eller vindruekerneolie det bedste valg. Så må vi leve med, at olien ikke er den sundeste.

?

Jeg er i tvivl om hvilken olie, jeg skal bruge, når jeg rører mayonnaise. Olivenolie smager for kraftigt igennem af oliven. Jeg har prøvet med rapsolie, men den virker heller ikke godt. Hverken farven eller smagen bliver særlig god. Jeg har tidligere brugt solsikkeolie. Den virker, men den er mindre sund end rapsolie og olivenolie.

 

Vibeke Skagbo, Hjørring

Svar fra Mia Kristensen

Til mayonnaise er solsikkeolie eller vindruekerneolie det bedste valg.

Det er raffinerede olier, der er neutrale i både smag og udseende og derfor virker godt i mayonnaise.

Olivenolie tåler heller ikke blendning, som ofte er en metode, der anvendes til fremstilling af mayonnaise.

Så når det gælder mayonnaise, som vi kun laver til særlige lejligheder, må vi leve med, at olien ikke er den sundeste.

 

Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Professionshøjskolen Metropol. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.  

Læs mere om