Hvad er kødprotein?

På varedeklarationen på kød står der, at kødet indeholder kødprotein. Få forklaringen på, hvad kødprotein er.
?

På farspakkerne er det ofte noteret, at kødet indeholder en vis procentdel kødprotein. Men hvad er kødprotein? Som bevidst forbruger vil jeg gerne vide, hvad det er, jeg køber?

Elisabeth Sørensen, Ringkøbing

Svar fra Esben Meier

Bindevæv er et naturligt forekommende protein i kødet – og kaldes også kødprotein. Der er altså ikke tale om tilsatte ingredienser. 

Kød, der hakkes på store slagterier eller opskæringsvirksomheder, skal i henhold til lovgivningen mærkes med indholdet af kødprotein/bindevæv. Bliver kødet hakket i supermarkedets slagterafdeling, skal oplysningerne ikke fremgå af indholdsdeklarationen, selvom kødet består af de helt samme råvarer. 

Mængden af bindevæv i det hakkede kød afspejler, hvilke muskler der er anvendt, og hvor meget kødet er afpudset før hakning. Bindevævet i det hakkede kød påvirker svindet ved tilberedning, fordi bindevævet trækker sig sammen ved varmebehandlingen.

Esben Meier er kategorigruppechef for fersk kød, fjerkræ og fisk i Coop.