6 smagfulde grillmarinader til al slags kød

Få steder kommer en god marinade til sin ret som på grillen. Her får du 6 marinader fra Bitz' og Holms bog Grillrevoulution. Hvad enten du griller fugl, fisk eller drøvtygger, er her marinaden, der får kødet til at synge.

Hvis du marinerer dine bøffer og din fisk inden stegning forbedrer du smagen og mindsker dannelsen af stegemutagener.

Marinade til det hele

Du skal bruge:

2 dl vin – hvid til lyst kød og rød til mørkt kød

1 dl god olivenolie

3 fed hvidløg, finthakkede

2 dl hakkede grønne krydderurter: Persille, kørvel, estragon, purløg, basilikum, oregano, timian osv.

½ dl god soja

½ dl teriyakisauce

½ citron, saft

  • Bland det hele sammen – og marinaden er klar til brug

Chilimarinade

Du skal bruge:

½ dl god  olivenolie

4 spsk Chu Chum original chilipaste (eller anden chilipaste)

4 friske chilier

1 tsk szechuanpeber

4 habanero chilier

1 spsk tørrede, røde chiliflager

½ dl appelsinjuice

2 spsk honning

  • Kør det hele sammen i en foodprocessor til en lind pasta, og marinaden er klar til brug.
  • Marinaden kan smøres under skindet på fjerkræ eller i fisk, inden de grilles. Kan også bruges til at smøre på burgere og ribs – eller til et par glade pølser.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Nordens marinade

Du skal bruge:

1 Ale no. 16

2 spsk akaciehonning

1 spsk tørret ramsløg

1 spsk rørsukker

  • Bland alt sammen, og smag til – marinaden er klar til brug.
  • Gnid kødet godt ind i marinaden, og lad det trække, til du synes, det er fint og fjongelong.
  • Kan også koges ind, altså marinaden, og bruges som en sirup til salaten eller kødet.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Østrens marinade

Du skal bruge:

1 dl soja

1 spsk frisk ingefær

1 frisk chili

1 spsk sesamfrø

1 øko appelsinskal

  • Brug en tyk soja, og hak frisk ingefær og chili. Rist sesam af på en tør pande med appelsinskal. Bland, og smag til – marinaden er klar til brug.
  • Vend marinaden med kødet. Er super til laks og fjerkræ, her kan du jo også variere med de ting, som du elsker, og som du synes spiller sammen.

Marinade til lam og kalv

Du skal bruge:

1 dl god  koldpresset rapsolie

3-4 spsk tomatkoncentrat

2 fed hvidløg, finthakkede

1 spsk sellerisalt

1 tsk oregano

1 øko appelsin, fintreven skal og saft af den halve

1 spsk honning

1 tsk røget paprika

1 spsk groft lakridspulver

½ tsk muskat

  • Bland det hele sammen – og marinaden er klar til brug.

Citrusmarinade til fugl og fisk

Du skal bruge:

2 økoappelsiner, saft og skal

½ dl limesaft

½ dl god olivenolie

3 fed hvidløg, finthakkede

1 spsk ingefær, friskhakket

1 spsk røget salt

2 tsk sambal oelek

1 spsk god soja

  • Bland det hele sammen – og marinaden er klar til brug.