Har du styr på reglerne for p-skiven?

P-skiven skal stilles rigtigt, hvis du skal undgå bøder – men vidste du, at der blandt andet også er regler for, hvor p-skiven skal sidde? Samvirke hjælper dig med at holde styr på det lille ur i bilens forrude

Vidste du, at det ikke er et krav, at p-skiven skal være klæbet fast på indersiden af ruden

Må man have mere end én p-skive?

Du må kun have én p-skive synlig i bilen. Har du to, kan der være tvivl om, hvad du har stillet parkeringstiden på. Hvis du får en ny p-skive, skal du sørge for straks at fjerne den gamle. 

Hvor skal p-skiven placeres?

Reglerne er forskellige, alt efter om p-skiven er fastmonteret eller ligger løs i forruden. Har du en fastmonteret p-skive, skal den være monteret nederst i højre side af forruden, når du sidder bag rettet. På den måde er den tættest på fortovet, hvor p-vagten kan gå.

Har du en p-skive liggende løs, skal p-skiven anbringes umiddelbart i forruden. Det betyder, at det ikke nødvendigvis er i højre side af ruden. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Må jeg flytte pilen på p-skiven uden at flytte bilen?

Reglerne siger, at du ikke må flytte på p-skiven uden at flytte på bilen. Du må altså ikke ændre parkeringstiden under parkeringen. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Må man ændre tidsindstillingen på den elektroniske p-skive?

Din elektroniske p-skive indstiller automatisk sig selv, når bilen har holdt stille i kort tid. Derfor skal du som udgangspunkt ikke ændre på tidsindstillingen på din p-skive.

Parkerer du på et tidspunkt, hvor der ikke er tidsbegrænsning på parkeringen, er det en mulighed selv at indstille parkeringstiden til det tidspunkt, hvor parkeringsbegrænsningen starter.

Læs mere om reglerne for, hvordan du må skrue tiden frem på din p-skive  

Hvad gør jeg, hvis min elektroniske p-skive løber tør for strøm?

Den elektroniske p-skive kan løbe tør for strøm, og så kan du ikke indstille det tidspunkt, du parkerede. Du kan købe en manuel p-skive og indstille tiden på den, men det kræver, at du dækker den elektroniske p-skive, da det er forbudt at have 2 synlige p-skiver i bilen. 

Må man lægge en seddel i stedet for en p-skive?

Nej, du kan som udgangspunkt ikke lægge en seddel i forruden med besked om, hvornår du parkerede. Det har Østre Landsret slået fast i en dom i 2014.

Læs mere om