Find det bedste motionsur: Her 5 ting du skal vide, inden du køber smartwatch

Hvilken sportsgren skal motionsuret passe til? Og vidste du, at et smartwatch med høj sandsynlighed inspirerer dig til at bevæge dig mere?
Illustration af kvinde, der løber i naturen

Et motionsur er ikke bare et motionsur. Nogle af motionsurene passer bedre til bestemte sportsgrene end andre.

1. Passer uret til din motionsform?

Nogle motionsure kan tælle skridt og antal forbrændte kalorier. Andre ure kan også identificere din sportsgren ud fra dine bevægelser, foreslå og tracke ruter og måle distancer, hastighed og puls. Nogle ure kan sågar lave søvnanalyse, måle stressniveau og vise vejrudsigten. Overvej, om uret dækker dine behov for, hvad uret skal kunne måle, og om uret er kompatibelt med de sportsgrene, du dyrker. Er du f.eks. løber eller cyklist, er det en fordel at have et motionsur med gps, der kan foreslå ruter og hjælpe dig med at navigere. Er du svømmer, skal du gå efter et motionsur, der kan tåle vand. 

 

2. Er batterilevetiden lang nok?

Batterielevetiden varierer fra ur til ur. Nogle motionsure kan du bruge i 14 dage, før de skal oplades, og andre ure skal oplades hver dag. Vil du slippe for at oplade dit motionsur ofte, skal du vælge et ur med lang batterilevetid. Et ur, der tracker din aktivitet med gps, kræver hyppig opladning.

 

3. Er motionsuret kompatibelt med motionsapps? 

Vil du have et bedre overblik over de målinger, motionsuret foretager af din aktivitet, skal du vælge et motionsur, der er kompatibelt med en motionsapp. Nogle motionsure er kompatible med generelle træningsapps. Andre motionsure er tilknyttet en bestemt træningsapp, der er udviklet af udbyderen af motionsuret. Når dit motionsur er tilknyttet en motionsapp, gemmer appen dine motionsdata, så du kan se din udvikling og dele ruter, træningsrekorder m.m. med andre. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Motionsur gør os mere aktive

Undersøgelser viser, at skridttællerfunktionen i motionsuret får os til at gå gennemsnitligt 2000 skridt mere om dagen, end når hånd-leddet ikke er udstyret med et motionsur. 
Kilde: Iform. 

4. Passer motionsuret til sport og hverdag? 

Motionsure fås i mange varianter, og både skærm og rem kan variere i form og størrelse. Nogle ure har en lille skærm og fylder mindre på håndleddet, og andre ure er udstyret med en større skærm. Nogle ure bærer tydeligt præg af at være et motionsur, mens andre ligner et normalt armbåndsur. Overvej, om du kun vil bruge uret til motion, eller om uret også skal kunne bruges til hverdag. På nogle motionsure har du mulighed for at tilkøbe remme, så uret kan skifte udtryk efter 
dit behov. 

 

5. Skal du bruge uret til mere end motion? 

Motionsuret blev oprindeligt lavet til at måle kroppens aktivitet, men for nogle motionsure er aktivitetsmålingen en brøkdel af urets funktioner. Med nogle motionsure kan du f.eks. sende og modtage beskeder, opkald og mails, tilgå din kalender og betale for dine indkøb. Overvej, om du vil få gavn af de ekstra funktioner, eller om et simpelt motionsur, der måler din aktivitet, opfylder dine behov. ,

 

Hvorfor blev det lige 10.000 skridt?

Mantraet om de 10.000 daglige skridt skyldes navnet på en japansk skridttæller, som blev markedsført i 1965 under navnet manpo-kei. Oversat  fra japansk betyder manpo-kei 10.000 skridt-system. Forskning har siden vist, at de 10.000 skridt forbedrer hjertesundhed, mental sundhed og nedsætter risikoen for diabetes. Men allerede ved 5000 skridt er der sundhedsmæssige fordele.

 

Vidste du, at …
nogle motionsure kan registrere, hvis brugeren falder om? Motionsuret vil kontakte alarmcentralen, hvis du falder om og ikke reagerer inden for kort tid. 

Læs mere om