Bag selv: Rugbrødsboller med mørk chokolade

Du kan sagtens selv bage lækre rugbrødsboller med chokolade. Maria Meldgaard, der er Samvirkes madskribent, viser dig her hvordan. Opskriften er hurtig og nem at gå til.

Små rugbrød med chokolade

8 stykker

2 dl knækkede rugkerner
2,5 dl vand
2 dl havregryn
2 dl rugmel
1 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. fint salt
1 dl solsikkekerner
2 dl yoghurt
100 g hakket mørk chokolade

Sæt ovnen på 200 grader.

Kom rugkerner og vand i en lille gryde og kog op og lad simre i 2-3 minutter.

Bland alle tørre ingredienser, undtagen chokolade, sammen i en skål.

Kom rugkerner og vand i skålen og bland godt sammen.

Rør yoghurt i og vend til sidst chokolade heri.

Kom dejen i 8 eller 12 smurte forme og sæt midt i ovnen.

Bag rugbrødene i 30 minutter. 

Læs mere om