Er det usundt at spise havre til foderbrug?

Havre til foderbrug er den billigste, men går det an at spise foder-havre?
?

Jeg pønser på at anskaffe mig en valse, så jeg kan valse hel byg og havre til grød og brød. Men to spørgsmål melder sig:

Er det muligt for mennesker at indtage foderbyg og foderhavre, som kan købes økologisk i store mængder til meget fordelagtige priser?
Hjemmevalsede havregryn vil ikke være dampbehandlede som færdigvalsede gryn. Kan jeg spise dem rå med mælk?

 

Rune Secher, Tølløse

Svar fra Leif Skibsted

Principielt bør man kun spise råvarer og produkter, der er beregnet og godkendt til mennesker. 

Hvis man valser havre uden varmebehandling, sker der en hurtig harskning, og smag og lugt bliver dårlig, så produktet kan ikke gemmes.

 

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #grød