Du behøver ikke at kassere de gamle krydderier

Krydderier bliver ikke sundhedsfarlige, fordi datomærkningen er overskredet.
krydderier

Få bedre overblik over dine krydderier, sæt den evt. i en højskuffe, hvor der er plads til glassene og skriv på toppen af glassene, hvad der er i.

Og så har jeg købt gurkemeje igen, igen

Måske er du mere end en gang kommet hjem fra indkøb med et krydderi bare for at konstatere, at du i forvejen havde gurkemeje, stødt spidskommen eller hvad det nu var, der stod på huskesedlen? Du lader det overflødige glas glide ind i dit efterhånden voksende overskudlager af krydderier, og en dag opdager du måske, at de fleste af dine krydderier har overlevet så længe, at de har overskredet datomærkningen.

Krydderierne taber kun i smag og kvalitet, de bliver ikke sundhedsfarlige

Du behøver dog ikke at smide dine gamle, tørrede krydderier ud, selv om de har overskredet datoen for ”mindst holdbar til”. Krydderierne bliver ikke sundhedsfarlige af at være gamle, men taber kun i smag og kvalitet. Du skal kun kassere gamle krydderier, hvis der er smådyr i dem, eller de er angrebet af mug eller skimmel.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sæt krydderier i skuffen med tydeligt navn på toppen af hvert krydderi

Du undgår lettere at få for mange krydderier, hvis du opbevarer dine krydderier på en måde, så du kan få overblik. Ryd for eksempel en skuffe til krydderier, så du ser dem fra oven, uden at de bagerste bliver usynlige. Sæt selvklæbende mærker på toppen af glassene og skriv, hvad glassene indeholder.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Krydderier skal væk fra emhætten og komfuret

Vil du gerne passe godt på dine krydderier og beholde smagen og aromaen i dem, så sæt ikke krydderierne på emhætten eller på en krydderihylde over komfuret. Krydderier taber deres kraft af at stå i lys, varme og fugt fra maden, der laves på komfuret.

Krydderier skal ikke pakkes tæt med andre krydderier

Stop heller ikke forskellige krydderibreve i en tedåse eller kagedåse. Bliver krydderierne pakket tæt sammen med andre krydderier, tager de smag af hinanden og mister deres særlige smag og aroma.

Krydderier smager af mest, når de købes ustødt

Anskaf en krydderkværn eller kaffemølle kun til krydderier, så du kan købe krydderier i umalet form. Køb for eksempel hel kanel eller hele nelliker, som du selv kan støde i en morter, kaffemølle eller krydderkværn. Så får du det største smagsmæssige og aromatiske udbytte af krydderierne.