»Dejligt at krop og sind rejser i samme tempo.« Vi spurgte til jeres tog-oplevelser

Vi spurgte jer læsere, om I har erfaringer med at rejse på togferie til udlandet, og det væltede ind med historier. Her er et udvalg af jeres gode og dårlige oplevelser med togrejser.

Er ferie på togskinner en god eller dårlig idé?

Vi bad jer om at byde ind med jeres egne erfaringer fra togrejser til en udenlandsk feriedestination. Her er et udvalg af jeres svar.

Planlægning er vigtig 

Christina Westenholz Bojlén: Venedig, ca. 22 timer

Jeg mødte utroligt mange venlige mennesker og meget hjælpsomt personale under lokomotivførerstrejken i Tyskland. Forberedelse er vigtig, når man rejser langt: Medbring et godt udvalg af gode bøger, elektronik m.m. Tag højde for evt. forsinkelser ved planlægning af ruten, så der er tid til togskift, og tag stilling til, hvordan du vil sidde i toget osv.

Bestil i god tid

Helle Rehtmar: Firenze, 24 timer

Fantastisk måde at rejse på, møder spændende mennesker, der gerne fortæller om deres lande. DSB kan være meget modvillig til at hjælpe med pladsbilletter i udlandet. Sovevogne skal faktisk helst bestilles 3 måneder forud, ellers er de væk. Til gengæld hjælper DB (Deutsche Bahn) gerne, de har kontor ved Hovedbanen. Var for år tilbage i Istanbul med mine børn, en fantastisk tur på næsten 4 døgn. Kan anbefale DB’s app, hvor man kan finde togtider i hele Europa, de har sågar platformsanvisninger, en lille perle, man ikke kan undvære.

Stor hjælpsomhed

Kirsten Nielsen: Prag, 13 timer

God oplevelse, tog er komfortable nu om dage, tiden føles ikke lang, der foregår altid noget. Sovevogn er dejligt til lange natture, men siddesæderne er gode nok til en lille lur. Og som ældre er hjælpsomheden umådelig stor, så snart du kommer syd for den danske grænse. 

Tid til at spille

Mattias Frost-Diemer: Gardasøen, 30 timer

God ferie. Vi gentager det til sommer igen. God tid til at spille spil, hygge og nyde hinandens selskab, og børn har mulighed for at kunne gå rundt i toget.

Triste toiletter

Kristian Mark Jacobsen, Wien-Bukarest, 26 timer

Komforten er ikke altid i top. Det kan være meget varmt og lidt beskidt. Toiletforholdene er som regel ikke gode.

Hygge i timevis

Ann Carlsen: Amsterdam, 14 timer

Det var fantastisk. Jeg fik helt følelsen fra ungdommens interrailturer, og min søn nød, at det bare var ham og mig på tur, og vi skulle hygge os i togkupeen mange timer. Det gik simpelthen så fint, skønt at lulle derudad i togets rytme.

Dejligt med spisevogn

Elise Pedersen: Berlin, 8 timer

En del forsinkelser begge veje, de fleste kunne man ikke gøre for. Væltede træer, mennesker på skinnerne etc. Jeg vil til enhver tid foretrække at sidde og vente i et tog frem for at sidde i kø i en bil på motorvejen … Dejligt med spisevogn i nogle tog.

Se landskabet 

Niels Kristian Overgaard: Ås, Norge

Læsestof til turen, se det fremmede landskab, mad i cafeen og de fremmede tog er gode rejsevitaminer.

Europa venter derude

Marie: Amsterdam, 9 timer

Dejligt at krop og sind rejser i samme tempo. Det føles meget autentisk/hverdagsagtigt/tilgængeligt, fordi der ikke er så meget formelt ståhej med sikkerhedstjek m.m. som ved fly. Dagligdagsfølelsen understøtter virkelig frihedsfølelsen i, at hele Europa ligger derude og venter.

Det spurgte vi om

Læs mere om